DE DISTRIBUTEUR

Dutch FilmWorks (DFW) is één van de grootste onafhankelijke filmdistributeurs in de Benelux op het gebied van bioscoop, home entertainment, Video On Demand en TV (Pay TV en Free TV). Inmiddels heeft DFW een catalogus van meer dan 3.000 titels op het gebied van speelfilms (zowel nationaal als internationaal), TV-series, documentaires (incl. de beroemde BBC Earth producties) en kinderproducties. Daarnaast bouwde Dutch FilmWorks ook aan een indrukwekkend track record als publisher van tijdschriften en boeken.

Recente successen op het gebied van Nederlandse films zijn o.a. Komt een Vrouw bij de Dokter, De Eetclub, De Gelukkige Huisvrouw, Achtste-Groepers Huilen Niet, Het Bombardement, Spijt en zeer recent Smoorverliefd. Maar ook met Amerikaanse films als The Expendables 1 en 2, The Reader, Drive Angry 3D, The Three Musketeers 3D en Olympus Has Fallen scoort Dutch FilmWorks. Op het gebied van TV-series heeft Dutch FilmWorks een breed aanbod, variërend van epische miniseries als Pillars of the Earth en Camelot tot Westenwind, CSI en het geweldige Top Gear. Maar denk ook aan Nederlandse successen als Iedereen is Gek op Jack en Moordvrouw. Ten slotte is Dutch FilmWorks met trots de exclusieve distributeur van de prestigieuze documentairereeks BBC Earth. Met indrukwekkende titels als Planet Earth, Human Planet en successerie Frozen Planet behoren de documentaires van BBC Earth tot de top op natuurfilmgebied.

De laatste jaren legt DFW ook steeds meer de nadruk op het uitbrengen van Nederlandse films en de ondersteuning daarvan. Met maar liefst zes grote Nederlandse producties in 2013 alleen al is DFW zich aan het ontwikkelen tot één van de grootste en sterkste onafhankelijke partijen in de Benelux.

affiches3