DE MAKERS

Frank Bak en Martin Lagestee hebben hun sporen verdiend in de Nederlandse film met titels als Ik ook van Jou, De Dominee, Shouf Shouf Habibi, Claim en de documentaires, Soldaat van Ambon (over Eric Halzelhoff Roelfzema) en de tv-serie Die 5 dagen in mei 1940. Samen met de distributeur zijn zij verantwoordelijk voor de distributie van de film in de Benelux. De Belgische coproducent Living Stone neemt het Belgische deel van de financiering voor zijn rekening. Martin Lagestee zal de film regisseren.

affiches4

Willem J. Verheijen is als Executive Producer medeverantwoordelijk voor de financiering van de film. Na zijn opleiding aan de KMA te Breda en verschillende functies bij de Koninklijke Landmacht, is hij gaan werken voor de Nederlandse en internationale defensie-industrie, die hij ondersteunt in hun contacten met de Nederlandse overheid.

Elena van Eeden-Nikitkina (Moskou 2-1-1954 – 26-12-2010 Landsmeer) koos het beroep van haar ouders die elkaar ontmoetten op de Moskouse Filmacademie. Vader Nikitkin was een leerling van Eisenstein en maakte Natuurdocumentaires;moeder maakte filmreportages over o.a. het leven van de bemanning op een atoom-onderzeeboot onder het Noordpoolijs.
Elena studeerde cum laude af op de Filmacademie en promoveerde er – ook cum laude – tot “Doctor in de Dramaturgie”. Van 1978-1993 werkte zij bij animatiefilm-studio Sojuzmultfilm in Moskou als script director aan ca.50 films.
Na de Wende in 1992 trouwde zij met de Nederlandse tekenaar Carel van Eeden en verhuisde naar Nederland. Zij leerde Nederlands en nam haar filmwerk weer op. Na een volontairschap bleef zij na 2004 actief als script doctor bij Lagestee Film BV, waar zij het script van “De Grebbeberg” ontwikkelde. In 2008 bleek zij ernstig ziek; zij had nog veel willen schrijven en maakte nog een script af over Poesjkin. Op 26-12-2010 overleed zij op 56-jarige leeftijd en werd begraven te Landsmeer.

Wijo Koek (1958) heeft in Arnhem de kunstacademie doorlopen waar hij afstudeerde met een science-fiction filmproject. Daarna was hij werkzaam als scenarist van strips, computergames en tekende storyboards voor veel Nederlandse speelfilms.
Sinds ruim twintig jaar is hij professioneel scenarioschrijver voor de meest uiteenlopende televisieseries als ‘Flodder’ en ‘Westenwind’, en vele succesvolle speelfilms als ‘Costa!’, ‘Vet Hard’, ‘Alibi’, ‘Zoop in Afrika’, ‘Dik Trom’, ‘Bennie Stout’ en ‘Bobby en de Geestenjagers’.

Gerard Soeteman: scenarioschrijver  van o.a. Soldaat van Oranje, De aanslag, en Zwartboek.